útmutató a készételek zavaros világához

Boltban a kajám...

Boltban a kajám...

"Csirke nyárson" bagett

2014. szeptember 08. - SolitarySaffron

A mai tesztalany a Crocodille Sandwiches csirke nyárson fantázianevű csodája. A csomagolás marinált csirkemell darabokat ígér, baconnal, grillezett zöldséggel barbecue szószban. 
Energitartalom: 660 kcal.

Lássuk, hogy mit rejt a csomagolás.

KINÉZET

A gyártó hívogató grillezett csirkenyárs fotóval próbálja meg beindítani a gyanútlan vásárló nyálelválasztását. 

1.jpg

Egyébként a szendvics vállalható. Kicsit fura benne a közepén az az amorf szalonnadarab és az itt-ott kibuggyanó szósz, de alapvetően nincs vele baj.

3.jpg

ÍZ, ÁLLAG

A bagett meglepően friss hatást kelt, nem szikkadt, csak szendvics közepén kezd el fujtós lenni. Első harapásra kellemes az ízélmény, a szósz kifejezetten jó összhangban van a sült hagymával. Mondjuk, szerintem nincs barbecue íze, de ez már mellékes. Igazából ezt a szendvicset szósz viszi el a hátán, ha nem lenne benne, akkor ez is ehetetlen lenne.
A grillzöldségek puhák és eléggé frissnek tűnnek. Grillzöldség alatt hagymát és paprikát kell érteni, amik itt-ott előfordulnak a szendvicsben.
A csirke, sajnos, most is száraz és fullasztós. Valami pikáns fűszer van rajta, amitől első harapásra úgy tűnik, hogy csíp egy kicsit. Ez kellemes meglepetés, de sajnos a második falat után elillan az illúzió és csak a kőkeményre hűlt csirkedarabok rémítő valósága marad a szánkban. Igazából a szendvics leggyengébb pontja az, amivel rávett arra, hogy megvegyük: maga a hús. A hívogató, omlós csirkefotónak köze sincs ahhoz, amit ez a bagett magában rejt. Ezt megdobják még egy darab baconnel, amit - nem tudom milyen elgondolásból - a szendvics közepén helyeztek el. Első ránézésre olyan, mintha valami nagyon nem odaillő alien darab kandikálna ki az amúgy jól megkomponált bagettből. Egyébként a hússal nem bántak túl bőkezűen. Így utólag visszagondolva nem is akkora baj, de az ember valószínűleg egy csirkés szendvicset a csirkéért és nem a szószért vesz meg.

2.jpg

ÁR/ÉRTÉK

Ezért a szendvicsért 600 forintot kértek el. A múltkori 650-es kombóhoz képest sok, de amúgy nagyjából ilyen áron mozognak az előre csomagolt bagettek. Rendkívül laktató,  sőt, a végére már úgy érezzük, hogy sosem akar elfogyni. A kezdeti ízélmény gyorsan elhalványul és akkor előjönnek a szendvics hátrányai: a kemény, szárazcsirke, a furcsa bacon, a félig szikkadt bagett. Alapvetően nem volt annyira rossz, de nem biztos, hogy újra megvenném.

Aki szereti a grillezett zöldséget, annak bejöhet ez a szendvics, de azzal számolni kell, hogy a benne lévő csirke nem annyira finom. Ha pedig megnézzük, hogy miből készült, akkor garantáltan elmegy a kedvünk a megvásárlásától. Például mi a fene az az acetilezett dikeményítő-adipát? Vagy a keményítő-nátrium-oktenil-szukcinát? Ha van valaki, aki ennek ellenére erre a szendvicsre esküszik, akkor nyugodtan ossza meg velünk a  véleményét!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boltbanakajam.blog.hu/api/trackback/id/tr356681641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása